Lexington, MA

Conantum House

Located on a hillside lot with southern exposure and serene forested views, the house was built in 1951 with “Mid-century Modern” features, including an open floor plan and large windows. The owners wanted to add a family room and master bedroom suite and open the house to light and views. A dilapidated greenhouse addition was demolished and a ground level family room and upper level dormers were added.

The new work respects the style and character of the original house and enhances the visual and physical connection between interior and exterior space. The new family room features a stained concrete floor with radiant heating, and built-in cherry cabinets. The master bedroom suite includes custom closet “shoji” doors, concrete bathroom counters, and a bamboo-lined shower. A second phase of work included a dining room addition, kitchen renovation, and a wood deck that strengthens the indoor-outdoor relationship between the house and its woodsy lot.